Wednesday, October 20, 2010

Бахуристи

Ами то с това почнахме в този блог, и се оказа, че нямаме достатъчно време и ресурси да го поддържаме като предаване. Концепцията беше да направим предаване за дегустация на странна храна и напитки, където всеки епизод е базиран на определена тема.

В началото на всеки епизод се дава информация за темата. После бахуристите закупуват продуктите от съответните магазини, докато говорят още по темата и коментират мястото и другите продукти, предлагани вътре. Обсъждат се опаковките, съдържанието, производството и прочие. Ако има даден уебсайт на етикета, той също подлежи на дискусия.

След това идва дегустацията, където вече се пробват продуктите по различни начини. В предаването ще има два вида дегустация - нормална и екстремна. Екстремната вече ще си има доста варианти - шмъркане, анално вкарване, ядене в огромни количества, изсипване в очите, консумиране във форма на пюре или прах, смесване с други неочаквани продукти и прочие.

Следващият сегмент се заснема на другия ден след дегустацията. Обсъждат се чревния тракт, както и консистенцията, миризмата, големината, и всички останали характеристики на отделените фекалии. Добре ще е да има и видео материал от самото дефокиране, заснет с ръчна камера от мястото на събитието.

Това са главните 3 елементи на предаването, които ще бъдат придружени от поне още 2 странични предизвикателства, като състезанието по надяждане. Кой може да изяде най-много за най-малко време? Ами ако няма ограничение на времето? Ами ако храната е супер люта, горчива, или кисела? Представете си чесън, люти чушки, уасаби, чипс, горчица и какво ли още не. Друг вариант е сравняването на евтина стока със скъпа стока. Купуват се няколко продукта от един и същи клас с различни цени и журито решава в случая дали цената има значение.

Ето и една камара теми, които успяхме да измислим:
- бебешка храна
- морска храна
- китайска храна
- месо
- млечна храна
- растителни продукти
- дюнери и фалафели
- сладки неща
- пенсионерска храна
- люта храна
- алкохол
- енергийни напитки
- безалкохолни напитки

Даже ще споделим и няколко детайла към темите. Когато бахуристите опитват бебешката храна, те ще бъдат облечени в пелени, за да е достатъчно обективна преценката им. В епизода за пенсионерската храна пък бахуристите ще преследват пенсионери в магазините и ще купуват всичко, което старците си изберат. В епизодите, в които има замесени месоядство и вегетарианство, може да има предизвикателство за някой от бахуристите: една седмица да яде и пие само растителни продукти, или пък другата крайност, която може би е по-интересна -- една седмица да яде и пие само животински продукти. Вместо вода дори ще трябва да пие мляко. Това е общо взето.

No comments: